PONOVNO ODPRTJE PODJETNIŠKIH VAVČERJEV

Slovenski podjetniški sklad je 12.2.2021 ponovno odprl 13 vavčerjev za večjo konkurenčnost mikro, malih in srednje velikih podjetij. Vse razen Vavčerja za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini.

Vavčerji so nepovratna sredstva, ki jih lahko podjetja koristijo za različne poslovne storitve (vavčer za prototipiranje, vavčer za digitalni marketing, vavčerji za internacionalizacijo, vavčerji za digitalizacijo, itd..). Na voljo je nekaj več kot 10 mio EUR za podporo okoli 2.500 vavčerskih projektov!

Vavčerji predstavljajo nepovratna sredstva v razponu od 300,00 EUR do 9.999,99 EUR, ki se lahko koristjo za različne poslovne storitve (vavčer za certifikate kakovosti, vavčer za patente, modele znamke, vavčerje za internacionalizacijo, vavčerje za digitalizacijo, itd..). S pomočjo vavčerjev bo možno pridobiti do 60 % sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni odobren vavčer. Posamezno podjetje bo lahko koristilo max. 3 vavčerje na leto, oziroma do maksimalne vrednosti 30.000 EUR na leto.

Posebnost vavčerjev je ta, da gre za zelo enostavne spodbude malih vrednosti, katere so na voljo skozi vso leto, oddaja vloge je enostavna in se izvrši digitalno preko ePortala. Obravnava vavčerjev je hitra. Upravičeni stroški vavčerjev veljajo od 1.1.2019 dalje, pri čemer pa obstaja nekaj izjem, zato velja prebrati javni poziv za želeni vavčer.

13 JAVNIH POZIVOV ZA VAVČERJE (odprtje za obe kohezijski regiji):

VSEBINSKE SPREMEMBE, KI VELJAJO ZA VSE VAVČERJE:

  • namesto izplača se na leto odobri za največ 30.000,00 EUR,
  • k vlogi se priloži obrazec –Pooblastilo za potrebe preverjanja podatkov pri FURS,
  • za zamenjavo zunanjega izvajalca je potrebno predhodno pisno soglasje Sklada

SPLOŠNE INFORMACIJE O VLOGI, PRIJAVI, POSTOPKU