Natečaj za mlade: Energetska učinkovitost

Planet potrebuje zaveznike. In predvsem mladi se vse bolj zavedajo, kako pomembno je, da vse generacije v dobro planeta spremenimo navade. “Planet varujem, ko z energijo varčujem!” je kreativni izziv, ki izobražuje in spodbuja k večji energijski odgovornosti v našem gopodinjstvu. Energetsko učinkovite navade zbiramo do 22. marca.

Kreativni izziv za mlade: Energetska učinkovitost

Imamo samo #samo1planet, zato moramo bolje skrbeti zanj. Mlada generacija je tista, ki ima veliko moč vplivati na navade vseh generacij. In je tudi tista generacija, ki bo najbolj čutila posledice jutri, če nekaj temeljito ne spremenimo danes.

Zato je čas za dejanja in za širjenje zavedanja o okoljskih problemih. Planet potrebuje zaveznike. Vsi skupaj moramo spodbuditi drugačno ravnanje s planetom in tako doseči, da bo naš edini planet znova zdravo zadihal in bo prijazen dom še mnogim prihodnjim generacijam. Eno od pomembnih področij delovanja je energetska učinkovitost doma.

Planet varujem, ko z energijo varčujem!

Imamo energetski kreativni izziv za vse mlade do 20 let. Z malo pomoči staršev lahko sodelujejo tudi še čisto majhni. Pomembno je le, da nam ob izdelku napišete starost, da bomo vedeli, v katero starostno skupino spada ustvarjalec oziroma ustvarjalka.

Izziv:

Sprehodi se po svojem domu in preveri, ali ste kot družina energetsko učinkoviti?

Katera so dejanja oziroma ravnanja, dobra za planet, lahko preveriš tukaj – Mala dejanja.

Tvoj izziv je, da nam pokažeš eno ali več dejanj, ki so energetsko učinkovita navada pri vas doma.

Lahko posnameš kratek video, ujameš boomerang, narediš fotografijo ali kolažnarišeš risbo ali strip. V tvojem izdelku je lahko družinsko opozorilo na hladilniku, lahko video s tvojo interpretacijo, zakaj moramo biti energetsko učinkoviti, lahko je ilustracija ene od tvojih novih navad, lahko je na tvoj način izdelano sporočilo o pomenu energijske učinkovitosti ali zgolj samo fotografija perila, ki se suši na zraku in ne v sušilnem stroju.

Vse je dobrodošlo, pomembno je le, da bomo lahko s tvojim izdelkom na družbenih medijih širili glas o pomembnosti energetsko učinkovitih navad.

Svoj izdelek nam pošlji na elektronski naslov natecaj@samo1planet.si do 22. marca. 

Pravila in pogoje sodelovanja pri natečaju najdete na povezavi.

Zelo bo dobrodošlo, da svoj izdelek objaviš tudi na tvojih socialnih omrežjih ter tako pomagaš širiti glas. Prosimo te, uporabi #samo1planet in označi @care4climate. In če sodeluješ v sklopu mladinskega centra, dijaškega kluba ali šole, ne pozabi označiti tudi njih.

Zakaj sodelovati?

Predvsem zato, ker naš edini planet res potrebuje pomoč in tvoj glas je pomemben. S sodelovanjem lahko v svojem okolju opozoriš na dejanja, ki bodo v pomoč pri reševanju problema podnebnih sprememb. Tvoj izdelek in sodelovanje bosta tudi nam v pomoč pri širjenju glasu o tem, kako pomembno je, da Slovenija spremeni navade in poskrbi za dobro planeta. Izmed vseh sodelujočih bomo tudi razglasili 10 najboljših izdelkov in jim namenili poseben prostor v naših komunikacijskih kanalih. Izmed vseh sodelujočih bomo tudi izbrali nekaj mladih ambasadorjev planeta, ki jih bomo povabili v ekipo k sodelovanju pri projektu LIFE IP CARE4CLIMATE!

Pripravili pa smo tudi nekaj simpatičnih #samo1planet ekoloških daril, ki jih bomo na koncu natečaja z žrebom razdelili med sodelujoče.

Zelo se veselimo tvojega sodelovanja. Če imaš kakšno vprašanje ali predlog, nam piši na natecaj@samo1planet.si.