Prostovoljstvu prijazna občina 2021

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že osemmindvajset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Prostovoljstvo se večinoma odvija v lokalnem okolju in zato je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazna občina« izpostavljamo občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje  v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo,  podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Prvi naziv Prostovoljstvu prijazno mesto smo podelili leta 2014.

Izbrali smo deset priporočil, s katerimi lahko v občinski upravi podprete lokalne skupnosti pri prevzemanju aktivne vloge in pripomorete k boljšemu ter lažjemu delovanju prostovoljskih organizacij v svoji občini.

Priporočila za natečaj Prostovoljstvu prijazna občina 2021.pdf

Vse slovenske občine, ki cenite in spodbujate prostovoljstvo, vabimo k prijavi na razpis za pridobitev naziva Prostovoljstvu prijazna občina 2021.

I. Pridobitev naziva:

Prijavnica za pridobitev naziva

Postopek za pridobitev naziva

II. Potrditev naziva:

Prijavnica za potrditev naziva

Postopek za potrditev naziva 

Rok prijave za pridobitev in potrditev naziva je 29. marec 2021.

Prejemnike naziva bomo razglasili na Slovesni dan prostovoljstva, ki bo 18. maja 2021.