Biblos

Biblos ponuja izposojo in prodajo e-knjig. Zbirka se nenehno dopolnjuje. Ponuja elektronske knjige, ki si jih lahko izposodite s svojimi prenosnimi napravami (e-bralniki, pametnimi telefoni, tablicami in računalniki) ali si elektronski bralnik brezplačno izposodite v naših knjižnicah, na katerega si boste sami ali ob pomoči knjižničarja prenesli želeno knjigo iz elektronske knjižnice.

???? Za vpis v  Biblos boste potrebovali vašo številko izkaznice in geslo. Geslo je enako tistemu, ki ga uporabljate za COBISS+ Mojo knjižnico. Če gesla še nimate, vam ga dodelimo v knjižnici. Pomembno je, da pred številko izkaznice vpišete tudi akronim naše knjižnice sikajd. Primer: če je vaša članska številka 0601234, je posledično vaše uporabniško ime za vstop v sistem Biblos preko namenske aplikacije sikajd0601234. 

Ob prijavi na portal so privzeto vidni vsi naslovi, ki jih ponuja Biblos; tiste e-knjige, ki trenutno za člane Lavričeve knjižnice niso dosegljive, so zasenčene. S preklopom na gumb (levo nad kategorijami) Prikazuj knjige, ki so v knjižnici, lahko nabor omejite samo na vse naslove, ki so dostopni v naši knjižnici. S klikom na Izposodi na zasenčeni naslovnici izrazite zanimanje za knjigo, kar vpliva pri odločitvi za nakup e-knjig. Biblos je povezan tudi s katalogom COBISS+, kar pomeni, da se pri iskanju po COBISS-u izpiše (če obstaja) tudi elektronska verzija knjige in trenutna dostopnost.

????

  • Izposodite si lahko do štiri hkrati.
  • Čas izposoje e-knjig je 14 dni brez možnosti podaljšanja.
  • Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.
  • Rezervacije že izposojenih e-knjig trenutno še niso možne.