Festival Klementina v Pilonovi galeriji

Festival Klementina že četrto leto zapored, v soorganizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina in Pilonove galerije Ajdovščina širi svojo ustvarjalno pestrost. Namenjen je vsem generacijam, s programsko pestrostjo in raznolikostjo pa se Festival Klementina poklanja znamenitemu lutkarju Milanu Klemenčiču, ki je prav v Ajdovščini (Šturjah) uprizoril svojo prvo lutkarsko predstavo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnevi ustvarjalnosti v Pilonovi galeriji:

sobota, 27. 3. in 3. 4., ob 15. uri: Slikarije v parku – delavnica za otroke in družine

Mišek Venč je za mlajše radovedneže pripravil detektivske uganke o življenju in delu slikarja, lutkarja in fotografa Milana Klemenčiča. Raziskovali bomo na prostem in si pomagali s fotografijami Klemenčičevih likovnih in fotografskih del, ki nas bodo pripeljale do mojstrove hiše v Šturjah, kjer se je rodilo lutkarstvo na Slovenskem.

Detektivski pohod bomo zaključili v Šturskem parku, kjer bomo po navdihu Klemenčičeve slike na platno, z naslovom Travnik ob Hublju (Šturje), tudi mi na svoja slikarska platna naslikali pomladno naravo.

Informacije:

Število mest je omejeno na 10 oseb.

Zborno mesto je pred Pilonovo galerijo Ajdovščina, Prešernova ulica 3, ob 15. uri.

Dejavnost bo potekala do 16. 30 ure.

Dejavnost je brezplačna.

Prijave so obvezne in jih sprejemamo do zapolnitve mest, najkasneje do petka, 26. 3. 2021 oziroma petka, 2. 4. 2021. Prosimo, da ob prijavi navedete za kateri termin se prijavljate.

Način prijave: pilonova.galerija@siol.net, 05/368 91 77

Dejavnost bo potekala v skladu z aktualnimi ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, ves čas na prostem! V primeru slabega vremena bo dejavnost odpovedana.

 

četrtek, 1. 4., ob 17. uri: Portreti Milana Klemenčiča v zbirki Pilonove galerije – spletna predstavitev

Od 17. ure dalje si boste lahko ogledali kratko predstavitev motiva portreta v slikarskih delih Milana Klemenčiča, ki jih hrani Pilonova galerija. Spremljajte nas na Facebook, Instagram in YouTube kanalih.

 

petek, 2. 4., ob 17. uri: Milan Klemenčič in Veno Pilon, prijatelja – spletna predstavitev

Od 17. ure dalje si boste lahko ogledali kratko predstavitev prijateljstva dveh velikih ajdovskih ustvarjalcev skozi dela, ki jih najdemo v zbirkah Pilonove galerije. Spremljajte nas na Facebook, Instagram in YouTube kanalih.