Zbiranje vzorcev za občinsko vinsko ocenjevanje se zamika

Obveščamo vinogradnike in vinarje, da se zbiranje vzorcev vina za Občinsko ocenjevanje vina2021, napovedano za obdobje od 6. do 9. aprila 2021, in ocenjevanje vin, napovedano za 12. april 2021, zamika v čas po ponovnem odprtju države.

Ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa so se ponovno zaostrili in do vključno 11. aprila se država znova zapira. Termin zbiranja vinskih vzorcev in tudi ocenjevanje vin se tako zamikata v čas po vnovični vzpostavitvi javnega življenja v državi, torej ne pred 12. aprilom. Ker pa je epidemiološka situacija precej negotova, se bodo termini prilagajali sprotni situaciji oziroma aktualnim ukrepom:

– zbiranje vinskih vzorcev se bo začelo takoj po ponovnem odprtju države in bo trajalo najmanj 14 dni;

– termin občinskega vinskega ocenjevanja bo določen v dogovoru s člani uradne ocenjevalne komisije Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica, čim prej po zaključku zbiranja vzorcev.

Aktualne informacije o terminu zbiranja vzorcev in občinskem vinskem ocenjevanju bodo objavljene na spletni strani Občine Ajdovščina: www.ajdovscina.si. Če želite biti obveščeni preko e-pošte ali sms sporočila, pa na e-naslov sanda.hain@ajdovscina.si pošljite vaš e-naslov ali mobilno telefonsko število. Za dodatne informacije pokličite na 05 36 59 155 ali pišite na zgornji e-naslov. 

Razpis: Občinsko vinsko ocenjevanje 2021