Spoštovani obiskovalci in uporabniki Lavričeve knjižnice!

Od 1. do 11. aprila 2021 v skladu z odlokom (RS URL, št. 47/ 2021) za 11 dni ZAPIRAMO svoja vrata!
 
V tem času ne izvajamo:
  • izposoje gradiva,
  • rezervacij v katalogu COBISS,
  • naročanja gradiva po pošti,
  • medknjižničnega naročanja in izposoje.

Gradivo, izposojeno v Ajdovščini, lahko vračate na zunanjem knjigomatu, v ostalih oddelkih vračilo ni možno.

Zamudnine za izposojeno gradivo vam med 1. in 11. aprilom ne bomo evidentirali, morebitni dolgovi članov do knjižnice bodo v tem času mirovali.

Gradivo, ki vas čaka pripravljeno in ga še niste prevzeli, bo počakalo na ponovno odprtje.

 
 
 

Članom knjižnice omogočamo dostop do več podatkovnih zbirk in elektronskih časopisov. Nekatere zbirke so dostopne zgolj z računalnikov Lavričeve knjižnice, do drugih pa lahko preko oddaljenega dostopa dostopate tudi od doma. Za oddaljen dostop potrebujete uporabniško ime (številka vaše članske izkaznice) in geslo za servis COBISS ”Moja knjižnica”.

Biblos – e-knjige: Biblos ponuja izposojo in prodajo e-knjig. Zbirka se nenehno dopolnjuje. Ponuja elektronske knjige, ki si jih lahko izposodite s svojimi prenosnimi napravami (e-bralniki, pametnimi telefoni, tablicami in računalniki)

Zvočne knjige – audibook: Na portalu Audibook si lahko člani Lavričeve knjižnice brezplačno izposojate zvočne knjige v slovenskem jeziku. Prisluhnete lahko strokovnim, leposlovnim, otroškim in mladinskim knjigam; med njimi je tudi več naslovov domačega branja. 

Pressreader – brezplačni spletni časopisi in revije: Člani naše knjižnice lahko svetovne in slovenske časopise prebirate kjerkoli in kadarkoli – na osebnih računalnikih, telefonih ali tablicah. Izbirate lahko med več kot 7.300 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.

 

Če še niste naš član, se lahko vpišete preko spleta. Informacije najde TUKAJ.

 

O nadaljnjih ukrepih v knjižnici vas bomo obveščali sproti na tem mestu in na ostalih omrežjih.