Prijave na cepljenje tudi preko spletne platforme doZdravnika.si

Zapora javnega življenja bo trajala vse do 11. aprila, potem naj bi vlada ukrepe uveljavila skladno z vladnim semaforjem. Goriška regija je po pojavnosti okužb še vedno v državnem vrhu, na Ajdovskem beležimo tedensko okrog 50 okužb. V ZD Ajdovščina tudi v tem tednu poteka hitro testiranje, zbirajo tudi prijave na cepljenje, po novem tudi z uporabo spletne platforme doZdravnika.si

Že en teden je država v primežu zapore javnega življenja, pouk poteka na daljavo, stroge so omejitve na področju gibanja, več je dela od doma. Kaj nas čaka po 11. aprilu, bo vlada odločila v prihodnjih dneh, po napovedih naj bi se prioritetno odprle šole, ukrepi pa uveljavili skladno z vladnim semaforjem. Goriška statistična regija je po dnevni pojavnosti okužb na 100.000 prebivalcev še naprej na vrhu med vsemi regijami v Sloveniji. Tudi na državni ravni je pojavnost okužb še vedno visoka. Na Ajdovskem je bilo včeraj odkritih 11 novih okužb, doslej smo v enem letu zabeležili že več kot 1800 okužb z novim koronavirusom, kar znese skoraj 10 % vseh prebivalcev. Ključno je še vedno samozaščitno ravnanje, vsi učinkoviti preventivni ukrepi so za ohranitev zdravja in preprečevanje širjenja okužb ključni.

 

Zdravstveni dom Ajdovščina obvešča, da tudi v tem tednu izvaja hitro testiranje, in sicer po naslednjem razporedu. Potekajo pa tudi prijave na cepljenje, te potekajo s pomočjo spletnih obrazcev in po telefonu.  Z namenom zagotovitve čim bolj nemotenega sprejema in obravnave prijav, paciente naprošajo, da prijavo oddate kar prek spletne platforme doZdravnika.si. Prijavite pa se lahko tudi na e-naslov: cepljenje@zd-ajdovscina.si ali pa pokličete na telefonsko številko: 051 656 831 ob delavnikih med 8. in 17. uro. Več podrobnosti o poteku prijave pa dobite na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina.