Festival Klementina – nadaljevanje ustvarjalnega duha

V Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina smo v sodelovanju s Pilonovo galerijo Ajdovščina uspešno zaključili četrti festival Klementina.

Za nami so dnevi ustvarjalnosti, ki so bili kot vsako leto namenjeni vsem generacijam. S programsko pestrostjo in raznolikostjo se festival Klementina poklanja znamenitemu lutkarju Milanu Klemenčiču, ki je prav v Ajdovščini (Šturjah) uprizoril prvo lutkarsko predstavo. V tednu med 27. marcem in 3. aprilom 2021 smo lahko v Ajdovščini doživeli kar nekaj kulturno – umetniških vsebin in se prepustili lasnemu ustvarjanju. S festivalom Klementina si prizadevamo za nadaljevanje ustvarjalnega duha. K obogatitvi programa vsako leto pristopi vse več organizacij ter posameznikov, ki z lastnimi aktivnostmi poskrbijo, da so dnevi festivala kulturno pesti in zanimivi.

V sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina smo izvedli nekaj delavnic, namenjenih najmlajšim. Letos, časom primerno, je bilo kar nekaj vsebine ponujene tudi preko spletnih platform. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim z upanjem, da bo naslednja Klementina polna prepletanj, ustvarjanja, sodelovanja in predvsem stikov v živo.

Do konca maja vas vabimo, da nas obiščete v galeriji Hiša mladih, kjer je na ogled retrospektivna razstava plakatov Eve Ožbot.

MKC Ajdovščina