Mad about film

Logo

O natečaju

VideoRez je natečaj za mlade filmske navdušenke in navdušence med 15 do 19 let, ki za svoj premislek o svetu uporabijo filmsko in avdio-vizualno (AV) komunikacijo. VideoRez vabi, da svet pogledaš skozi filmske in video oči tudi ti, da se posvetiš tematikam, ki te o družbi, o kulturi, o mladih, medijih, politiki in o filmu samem, najbolj zanimajo. VideoRez vzpodbuja novo razmišljanje, ki vidi v filmih, TV-ju, radiu, oglasih, serijah, glasbenih videospotih, novinarskih prispevkih in še čem, nove horizonte percipiranja sveta, predvsem pa nov hibridni način izražanja. Pri tem pa uporabjamo ti. pristop kolažnega montažnega filma.

Iz filma Persona, Ingmar Bergman, 1966.
Iz filma Persona, Ingmar Bergman, 1966.

Letos (2020/2021) izvajamo natečaj VideoRez #3Prvič je bil izveden v sklopu evropskega projekta Teaching European History Through Cinema 2017/2018, drugič pa v šolskem letu 2018/2019. V šolskem letu 2019/2020 natečaja nismo izvedli. Poglejte si vse videoeseje na našem YouTube kanalu (Zavod Vizo).

Več o videoesejih in tehnični priročnik za pripravo videoesejev >> DOSTOPEN TUKAJ

Kdo lahko sodeluje?
Vsi med 15-19 let (ali mlajše_i). To ni natečaj za študente. Zaenkrat še ni odprte študentske kategorije.

Dolžina?
Od 3 do 5 min.

Kako?
Videoesej pripravi sam, sama ali v paru. Vse tehnične posebnosti preberi v tehničnem priročniku, s katerim dobiš vse napotke, kako videoesej pravilno pripraviti. Navodila in napotke pozorno preberi. Oglej si tudi video priročnik, kako narediti videoesej:

Kategorije?
Sodeluješ lahko samo v eni kategoriji:
a) Šolski videoesej – za vse, ki delate z mentorji in/ali ste sodelovali pri projektu Poučevanje s filmom v srednjih šolah.
b) Samostojni videoesej – vsi, ki ne delate z mentorji in niste bili del projekta Poučevanje s filmom v srednjih šolah.

Rok oddaje?
3 .5. 2021. Nagrajenke_ci znani do 14.6.2021.

Kako oddati?
Videoesej naloži na javni strežnik (WeTransfere, TransfereNow, DropBox ipd.), pridobi link, ta link pa nato oddaj preko spletnega obrazca. Poslati nam boš moral_a tudi nekaj svojih podatkov, ki jih bomo uporabili samo za obveščanje o natečaju in mladinskih programih Zavoda Vizo.