Vabilo: hackathon “Heritagehack: Periferija vabi!”

Bi rad ustvaril nekaj novega in inspirativnega v domačem okolju?

Združi svojo ljubezen do domačega okolja s kreativnim pristopom in sodeluj na hackathonu, ki bo posvečen tvojemu kraju, tvojemu domu. Naj bo slovensko podeželje prostor, kjer se srečujejo kmet, arhitekt, inženir in umetnik!

Kaj bomo počeli?

Na hackathonu HeritageHack: Periferija vabi, ki bo potekal od 7. do 9. maja, bomo iskali vizionarske ideje, ki bodo slovensko podeželje in manjša mesta popeljali v prihodnost. Slovensko podeželje,  ki ga sestavljajo številna manjša mesta z monotonimi (v industrijo usmerjenimi) delovnimi mesti in idilične (vendar zapuščene vasi), potrebuje sveže ideje, ki bodo presegle obstoječe rešitve.

Iščemo ideje, ki želijo nekaj več. Kamor človeška domišljija še ni segla. In zato ponujamo nagrado 500 € za najboljšo vizionarsko idejo, ki jo boš zasnoval in predstavil s svojimi kolegi! Izbrane rešitve pa bodo dobile možnost, da postanejo del našega HeritageLab inkubacijskega programa!

Kdo se lahko prijavi?

Iščemo kreativne in ustvarjalne posameznike! Prijavi se sam ali z že izbrano ekipo preko spletnega obrazca do 2. 5. 2021. Na podlagi prijav bomo izbrali 10 ekip, ki se bodo potegovale za nagrado 500 €.

PRIJAVI SE

Kje bo potekal dogodek?

Hackathon bo v celoti izveden spletno, preko platform HOPIN in Zoom.