Zvočna seansa

vodita mag. prof. glasbene pedagogike, Mojca Cej in Primož Kante, člana skupine Eternis
Zvok
Vse družbe, religije in tradicije, so učile o čudežnem in magičnem. Prenašanje in razodevanje teh naukov je bila naloga posameznikov, ki so bili poučeni o naravnih in duhovnih zakonih vesolja. Ti svečeniki, svečenice ali magi so s tajnimi veščinami uporabe zvoka, glasbe in besed poučevali, zdravili in razsvetljevali druge ljudi. Zvok je vedno veljal za neposredno povezavo med človekom in božanskim. V vseh starodavnih šolah, ki so se imenovale misteriji, so učence učili, kako naj ga uporabljajo kot ustvarjalno in zdravilno silo. Zvok je najstarejša oblika zdravljenja in predstavlja pomemben del zgodnjih naukov Grkov, Kitajcev, Indijcev, Tibetancev, Egipčanov, Indijancev, Majev in Aztekov.
Zvočna seansa je ena izmed poti k celostni sprostitvi in popolni potopitvi v vibracije zvoka.
Ustvarja se z različnimi glasbili, kot so tibetanske posode, tingše, šamaski boben, indijanske flavte, razne ropotulje, oceanski boben, dežna palica… Vsak inštrument ima določeno vibracijo in vpliva na naše fizično, čustveno, mentalno in duhovno stanje. Omogoča nam doživeti lastno bit onkraj kriterijev časa, materije in prostora. Ponudi nam pot do globokega doživetja na vseh nivojih.
Zvok inštrumentov uravnava delovanje obeh možganskih polovic. Med samo zvočno kopeljo, se valovanje možganov spusti na frekvenco, podobno tisti, preden zaspimo (tudi pod 4 Hz). To pomeni, da se naša zavest umika in vstopamo v podzavest. Ko vstopimo v to stanje, lahko prenesemo naše zavestne odločitve v podzavestne. Tako nam omogoči hitrejše doseganje ciljev. Zvočna seansa zedini telo, um in srce.
Dogodek ne nadomešča profesionalne medicinske in psihološke obravnave. Udeležencem ni svetovano, da prenehajo jemati zdravila ali spremenijo kakršen koli tretma, ki jim ga je predpisal osebni zdravnik.