100 ob Mrzli reki

Športno društvo Tekači Vipavske doline že izvaja aktivnosti za ultra tekaški izziv 100 ob Mrzli reki, ki se bo odvijal 11. decembra 2021 v Ajdovščini. Letošnja edicija bo že peta zapovrstjo, potem ko smo v lanskem letu, kljub zaostrenim epidemiološkim ukrepom, uspeli izvesti prilagojeno – dobrodelno akcijo.

Tekaška družina je zelo velika in Tekači Vipavske doline poskušamo poskrbeti za vsakega posameznika. Tako za ultraške legende, ki bodo tekle 100, 75 in 50 kilometrov, kakor tudi za rekreativce, ki v teku preprosto uživajo. Slednji se bodo lahko preizkusili  ŠTAFETAH.

Člani posamezne štafete bodo morali skupaj preteči 100, 75 ali 50 kilometrov. Pričakujemo 5-članske štafete, v vsaki štafeti pa morata biti vključeni vsaj dve tekačici. Štafetni teki so primerni za vse kategorije tekačev.

Dva pomembna naziva bomo podelili 11. decembra 2021 v Ajdovščini;

V Sloveniji se bo prvič odvijalo državno prvenstvo v teku na 100 kilometrov, ki ga pripravljamo skupaj z Atletsko zvezo Slovenije in bosta podeljena naziva »DRŽAVNI PRVAK IN DRŽAVNA PRVAKINJA SLOVENIJE V TEKU NA 100 KM«.

Ponovno smo se  povezali s sorodnim tekom, ki se je odvijal 22. avgusta v Kranju, Slovenski 12-urni tek, ki ga organizira Atletski klub ultramaraton Slovenija. Udeleženci obeh tekov, 12-urnega teka v Kranju in 100 kilometrov teka v Ajdovščini, bodo prejeli naziv »SLOVENSKI ULTRAMARATONEC IN SLOVENSKA ULTRAMARATONKA 2021«.

 

Trasa proge je mednarodno certificirana, poteka v 5 km krogih, od tega 85% po utrjeni makadamski podlagi, 15% pa po asfaltiranih poteh. 

 

Na startni listi je trenutno že kar nekaj pomembnih imen iz ultra tekaške scene. Nadejamo si, da bodo razmere dopuščale in bomo v decembru  priča edinstvenemu ultra tekaškemu dogodku.

Informacije in prijave tekmovalcev na www.100obmrzlireki.si