Potopisno predavanja – Tanzanija, srce Afrike, ki prepriča

Velenjčan, kulturolog, geograf, publicist in popotnik Matjaž Šalej je pred slabimi dvema letoma s prijatelji potoval in počitnikoval v Tanzaniji in na Zanzibarju.
Čeprav je Tanzanija ena večjih afriških držav, je kljub krajšemu dvotedenskemu potovanju za tako veliko, kulturno in naravno bogato dežele doživel vse tisto, kar si je predstavljal. Ne, ni se povzpel na njihovo najvišjo afriško goro (Kilimanjaro) in ni se okopal v njihovih treh velikih jezerih (Viktorijino, Tanganjika, Malavi ali Njasa), a je doživel večino tega, kar popotnike bogati na podobnih potovanjih; s kolesom se je zapeljal v narodni park, z ugledom črnega nosoroga odkljukal pet velikih afriških živali, šnorkljal, prvinsko jadral, se zadržal pred Freddiejevo rojstno hišo na Zanzibarju in zelo užival na safariju v znanih narodnih parkih.
In čeprav je bil tretjič v Afriki si priznava še danes, da je bilo to eno boljših popotnih doživetij. Po vrnitvi si je zapisal črni kontinent znova v srce in napravil marsikakšno stvar, ki ga spominja na »mamo Afriko«. In verjeli ali ne, zopet sanjari o Afriki ????✈️
Predavanje bo potekalo preko Zooma in je brezplačno