Objavljen natečaj Prostovoljec leta

Objavljen natečaj Prostovoljec leta

Mladinski svet Slovenije (MSS) že dvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2021 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Ko prostovoljstvo razumemo vsako prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

V kategoriji posameznic in posameznikov bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Za lažje odločanje za prijavo želimo poudariti, da kot projekt razumemo kakršnokoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Prireditev bo organizirana v skladu z epidemiološko situacijo in ukrepi. V primeru, da prireditve ne bo mogoče izvesti prireditve v živo, jo bomo izvedli preko spleta.

V skladu z okoljskimi vrednotami in epidemiološkimi razmerami je letos natečaj objavljen samo na spletu in organizacijam ne bomo pošiljali materialov v papirnati obliki. Pripravljeni imamo 2 ločeni spletni prijavnici, ena je namenjena prijavi posameznega prostovoljca ali prostovoljke, druga pa projektom. Prijavnicam lahko kot že v prejšnjih letih dodate priloge v e-obliki, lahko pa nam jih tudi pošljete po e-pošti na prostovoljec@mss.si ali po navadni pošti na Mladinski svet Slovenije. Priporočena priloga pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev (posameznikov) je njihov življenjepis.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic smo vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic oziroma potrebujete kakršnokoli pomoč pri prijavi, nam pišite ali nas pokličite in poskrbeli bomo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Spremljajte nas tudi na Facebooku, kjer bomo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.

Rok za prijave je petek, 15. april 2022.

Za vaše prijave, delitve natečaja v vaših medijih in druge odzive se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo!

 

Razpisna dokumentacija in prijavnice:

Prijava za prostovoljke in prostovoljke:

Prijava za projekte